Reklama
Składniki:

10 dag mąki,
2 jajka,
2 cebule,
100 ml kefiru,
olej,
20 dag cielęciny,
czerwona papryka,
15 dag pieczarek,
ząbek czosnku,
łyżka koncentratu pomidorowego,
100 ml bulionu warzywnego,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Wymieszać mąkę, jajka, kefir oraz 100 ml wody. Ciasto naleśnikowe odstaw na pół godziny. Usmażyć naleśniki. Mięso pokroić w paski. Pieczarki oraz cebulę obierać i pokroić w kostkę. Paprykę pokroić w paski. Zeszklić cebulę. Wypać mięso, pieczarki, paprykę i czosnek. Smażyć 5 minut. Wlać bulion wymieszany z koncentratem pomidorowym. Dodać sól i pieprz do smaku. Przykryć. Dusić 15 kwadrans. Posmarować naleśniki. Złożyć na pół.

Reklama
Reklama
Reklama