Naleśniki z makrelą

Opublikowano: 20.04.2008, 10:14
Reklama
Składniki:
Ciasto:
szklanka mleka,
szklanka wody,
1,5 szklanki mąki,
2 jajka.
Farsz:
30 dag makreli,
cebula,
pół szklanki śmietany,
pieprz,
sól,
6 łyżek tartej bułki.
Reklama
Przygotowanie:
Wymieszać wszystkie składniki ciasta na jednolitą masę. Pozostawić kilka łyżek ciasta do panierowania. Usmażyć naleśniki z jednej strony. Obrać cebulę i posiekać. Rozgnieść rybę. Wymieszać z cebulą i śmietaną na gładką masę. Przyprawić do smaku. Posmarować zarumienioną stronę naleśników i zwinąć w rulon. Obtoczyć w pozostałym cieście i bułce tartej. Usmażyć.
Reklama
Reklama
Reklama