Reklama
Składniki:

Ciasto:
20 dag mąki,
2 łyżki oleju,
1 szkl wody,
szczypta soli.
Farsz:
2 cebule,
3 ząbki czosnku,
kapusta pekińska,
sałata,
1/3 kg pieczonego mięsa drobiowego
15 dag mrożonych krewetek,
15 dag kiełków sojowych,
mielone chili,
sól,
sos sojowy.

Reklama
Przygotowanie:

Wymieszać składniki ciasta. Odstawić na pół godziny. Usmażyć naleśniki. Obrać i posiekać cebulę i czosnek. Posiekać kapustę. W kostkę pokroić mięso. Rozmrożone i odsączone krewetki opłukać zimną wodą. Wymieszać składniki farszu. Smażyć 20 minut. Na każdego nalesnika ułozyć liść sałaty. Posmarować farszem. Nakryć naleśnikiem.

Reklama
Reklama
Reklama