Naleśniki z jabłkiem i kurczakiem

Opublikowano: 20.04.2008, 10:59
Reklama
Składniki:
20 dag mąki,
2 jajka,
250 ml mleka,
4 jabłka,
1 por,
1 chili,
2 filety z piersi kurczaka,
oliwa,
sok z cytryny,
tymianek,
zielona pietruszka,
sól,
pieprz,
5 dag żółtego startego sera.
Reklama
Przygotowanie:
Połączyć jajka w mlekiem, szklanką wody, mąką i szczyptą soli. Pozostawić na pół godziny. Owinąć folią aluminiową filety z kurczaka. Piec w temp. 200 st. C przez 20 minut. Pora pokroić na plasterki, jabłka obrać, pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny. Chili oczyścić i posiekać. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, zeszklić plasterki pora. Dodać jabłka i chili, posypać tymiankiem, solą i pieprzem. Smażyć 5 minut Dodać pokrojone w kostkę upieczone mięso, straty ser i łyżkę natki. Usmazyć naleśniki. Posmarować farszem. Zwinąc w ruolony. Zapiec
Reklama
Reklama
Reklama