Reklama
Składniki:

Ciasto:
1 litr mleka,
40 dag mąki,
4 jajka,
łyżka oleju.
Farsz:
1,5 kg liści szpinaku,
3 ząbki czosnku,
10 dag masła,
1,5 opakowania fety,
30 dag półtłystego twarogu,
250 ml śmietany 12%,
pół szklanki mleka,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Oddzielić białka od żółtek. Mąkę miksować z mlekiem i żółtkami. Białka ubijć na pianę. Dodać. Ostrożnie wymieszać łyżką. Usmażyć naleśniki na oleju. Roztopić masło. Wrzucić pokrojony czosnek i szpinak. Podsmażyć 5 minut. Grubo posiekać. Fetę zgnieść widelcem i wymieszać z białym serem. Dodać szpinak, pieprz. Wymieszać. Nałozyć farsz na naleśniki. Zwinąć w rulony. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Wymieszać śmietanę z mlekiem, solą i pieprzem. Zalać. Zapiekać w temp. 180 st. C przez 40 minut.

Reklama
Reklama
Reklama