Reklama
Składniki:

szklanka mleka,
4 jajka,
15 dag mąki,
cukier,
sól,
pieprz,
80 dag bobu,
cebula,
2 łyżki oleju,
szklanka śmietany kremówki,
natka,
10 dag kiełbasy.

Reklama
Przygotowanie:

Wymieszać jajka z mlekiem i mąką. Przyprawić do smaku. Poczekać, aż napęcznieje. Obrać i posiekać cebulę. Wyłuskać bob. Wymieszać z cebulą i posmażyć na oleju z łyżką mąki. Po czym wymieszać ze śmietaną i dusić kwadrans. Posolić. Popierzyć. Posiekać natkę. Wsypać. W ukośne plasterki pokroić kiełbasę. Posmażać po kilka plasterków, za każdym razem wlewać ciasto i smażyć naleśniki. Usmażone naleśniki ułożyć na talerzach. Podawać z bobem w śmietanie.

Reklama
Reklama
Reklama