Reklama

Składniki

Reklama

12 usmażonych naleśników

  • 10 dag żółtego sera
  • Farsz:

    • 3 duże cebule
    • 30 dag pieczarek
    • sól, pieprz, szczypta papryka w proszku

    Sos:

    • 1 puszka pomidorów bez skórki
    • 2 ząbki czosnku
    • spora szczypta ziół prowansalskich
    • nie mniej bazylii
    • kapka oliwy z oliwek

    Sposób przygotowania

    Farsz:

    Cebulę zeszklić na patelni, dodać pokrojone w plastry pieczarki i dusić do wyparowania wody. Na końcu doprawić do smaku.

    Sos:

    Pomidory przełożyć do niewielkiego garnka i zagotować, często mieszając. Dolać oliwę z oliwek. Dodać też zmiażdżony czosnek i zioła.

    Reklama

    Naleśniki posmarować farszem i zwinąć w ruloniki. Wszystkie ułożyć obok siebie w żaroodpornym naczyniu i zalać sosem. Całość posypać jeszcze żółtym serem i zapiekać aż do momentu, gdy tan właśnie ser się rozpuści.

    Reklama
    Reklama
    Reklama