Naleśniki piwno-gryczane z brokułami

Opublikowano: 20.04.2008, 09:36
Reklama
Składniki:
Ciasto:
20 dag mąki gryczanej,
1,5 szklanki jasnego piwa,
pół szklanki wody,
3 jajka,
łyżka masła,
szczypta soli.
Reklama
Farsz:
50 dag brokułów,
2 jajka ugotowane na twardo,
15 dag żółtego sera,
3 łyżki ketchupu,
cukier,
pieprz,
sól.
Przygotowanie:
Reklama
Masło roztopić i ostudzić. Wymieszać mąkę z piwem. Dodać resztę składników. Zmiksować. Usmażyć naleśniki. Farsz: oczyszczone brokuły wsypać do wrzącej wody. Gotować 7 minut. Odsączyć na sicie. Posiekane jajka wymieszać z żółtym serem. Wymieszać z keczupem i rozdrobninym serem. Dodać przyprawy do smaku. Farszem posmarować naleśniki. Złożyć w rożki.
Reklama
Reklama
Reklama