Naleśniki łososiowo-szpinakowe

Opublikowano: 08.10.2008, 23:18
Reklama
Składniki:
2,5 szklanki przesianej mąki,
1 i 1/4 szklanki mleka,
1 i 1/4 szklanki gazowanej wody,
2 jajka,
szczypta soli.
Farsz:
opakowanie mrożonego szpinaku,
2 ząbki czosnku,
2 opakowania wędzonego łososia,
łyżka masła,
2 jajka,
szczypta gałki muszkatołowej,
pieprz,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Mąkę roztrzepać z mlekiem, wodą i żółtkami. Dokładnie wymieszać z pianą z białek. Usmażyć naleśniki. Farsz: szpinak dusić pod przykryciem, dodać masło i czosnek. Poczekać, aż woda odparuje. Przyprawić gałką. Wbić dwa jajka. Podsmażyć. Farsz rozsmarować cienką warstwą na naleśniku, położyć plaster łososia, naleśnik zawinąć, pokroić na 2-3 części. Umocować wykałaczkami.
Reklama
Reklama
Reklama