Naleśniki inaczej – z mięsem, czerwoną fasolą i warzywami
Pyszne, na pewno każdemu zasmakują
Opublikowano: 11.12.2007, 14:17
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 1 szklanka mąki
- 1 jajko
- olej
- 2 marchewki
- po pół puszki czerwonej fasoli i kukurydzy
- 20 dag mielonego mięsa
- dymka ze szczypiorem
Reklama
Przygotowanie:
Do mąki dodać jajko, łyżkę oleju, 1,5 szklanki wody (najlepiej mineralnej gazowanej, wtedy ciasto będzie puszyste), wymieszać lub zmiksować. Marchewkę zetrzeć, kukurydzę i fasolę osączyć z zalewy, dymkę drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić warzywa, podsmażyć, dodać mięso, przykryć, poddusić. Naleśniki nadziać farszem, zwinąć, można posypać serem i zapiec, ale nie jest to konieczne.
Reklama
Źródłó: Janina Kołodysz/"Przyjaciółka"
Reklama
Reklama
Reklama