Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:

- 1 szklanka mąki
- 1 jajko
- olej
- 2 marchewki
- po pół puszki czerwonej fasoli i kukurydzy
- 20 dag mielonego mięsa
- dymka ze szczypiorem

Reklama
Przygotowanie:

Do mąki dodać jajko, łyżkę oleju, 1,5 szklanki wody (najlepiej mineralnej gazowanej, wtedy ciasto będzie puszyste), wymieszać lub zmiksować. Marchewkę zetrzeć, kukurydzę i fasolę osączyć z zalewy, dymkę drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić warzywa, podsmażyć, dodać mięso, przykryć, poddusić. Naleśniki nadziać farszem, zwinąć, można posypać serem i zapiec, ale nie jest to konieczne.

Reklama

Źródłó: Janina Kołodysz/"Przyjaciółka"

Reklama
Reklama
Reklama