Naleśnik z kurkami - przepis
Naleśnik z kurkami to oryginalny pomysł na obiad i kolację i wspaniały sposób na wykorzystanie sezonowych grzybów!
Opublikowano: 16.07.2013, 10:04
Reklama
Ilość kalorii: 410
Czas przygotowania: 40 min
Ilość porcji: 2
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 8 dag mąki
- łyżka tartej bułki
- 2 jajka
- ok. 150 ml mleka
- 40 dag kurek
- po kawałku papryki żółtej i czerwonej
- cebula
- łyżka masła
- 2 łyżki oleju
- sól i pieprz
Reklama
Przygotowanie:
- Z mąki, tartej bułki, jajek, mleka i szczypty soli rozmieszać ciasto naleśnikowe, odstawić.
- Kurki oczyścić, paprykę pokroić w paski. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle. Dodać kurki i paprykę, przesmażyć, poddusić.
- Na drugiej patelni rozgrzać łyżkę oleju, wlać połowę ciasta, posypać połową kurek. Smażyć, aż ciasto się zetnie. Obrócić na drugą stronę, chwilę dosmażyć. Tak samo przygotować drugi naleśnik.
Reklama
Reklama
Reklama