Reklama
Składniki:

4 gołębie,
3 dag tłuszczu,
1 szklanka śmietany,
posiekana natka pietruszki,
2 litry serwatki.
Farsz:
2 czerstwe kajzerki,
1 łyżka masła,
3/4 szklanki mleka,
2 jajka.
pół szklanki rodzynek,
sól,
cukier.

Reklama
Przygotowanie:

Sprawić ptaki. Zalać serwatką. Odstawić na cztery godziny. Wyjąć. Osuszyć. Natrzeć solą. Farsz: bułkę namoczyć w mleku. Odcisnąć. Zmiksować z masłem, żółtkami i solą. Ubić pianę z białek. Dodać razem z rodzynkami. Wypełnić gołębie. Zaszyć. Podsmażyć w szybkowarze. Wlać śmietanę. Szybkowar zamknąć. Ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.

Reklama
Reklama
Reklama