Reklama
Składniki:

comber i udka z 1 kg królika,
2 cebule,
15 dag wędzonego boczku,
pół szklanki wody,
1 łyżka bułki tartej,
pół szklanki czerwonego wytrawnego wina,
3 łyżeczki płynnej przyprawy do zup,
10 utartych ziaren jałowca,
sól.

Reklama
Przygotowanie:

Mięso oczyścić z błon. Przekroić udka na połowę. Comber pokroić na cztery kawałki. Kawałki mięsa natrzeć solą wymieszaną z jałowcem. Obrać i posiekać cebulę. Posypać mięso. Dodać bułkę tartą. W taki sposób przyprawione mięso owinąć w plastry boczku. Szybko przełożyć do szybkowaru, do którego następnie wlać wino, wodę i przyprawę do zup. Zamknąć i ogrzewać przez 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.

Reklama
Reklama
Reklama