Reklama
Składniki:
1 kg łopatki wieprzowej,
1 żółta papryka,
7 małych cebul.
Reklama
Marynata:
4 łyżki musztardy,
4 łyżki oleju,
sok z 1 cytryny,
ostra papryka w proszku,
sól,
pieprz.
Przygotowanie:
Reklama
Łopatkę wieprzową, paprykę pokroić w dużą kostkę. Musztardę połączyć z olejem i sokiem z cytryny. Wymieszać i dodać szczyptę papryki w proszku, sól i pieprz. Kostki wieprzowe zalać marynatą i włożyć do lodówki na 12 godzin. Na patyczki do szaszłyków nabijać na przemian mięso, żółtą paprykę, mięso, cebulę, mięso itd. Na rozgrzany grill wyłożyć szaszłyki i piec 20 minut. Podawać z musztardą i pieczywem.
Reklama
Reklama
Reklama


