Muszelki z białym sosem

Opublikowano: 07.12.2007, 15:56
Reklama
Składniki:
- 30 dag muszelek
- 25 dag pieczonego mięsa
- 1,5 szklanki mleka
- po 3 łyżki mąki i masła
- sól
- biały pieprz
- gałka muszkatołowa
- 10 dag startego żółtego sera
- olej
- zielenina
Reklama
Przygotowanie:
Makaron ugotować al dente, osączyć, mięso pokroić na nieduże kawałki. Z masła i mąki przyrządzić białą zasmażkę, mieszając wlać mleko, wymieszać, przyprawić solą, białym pieprzem i gałką muszkatołową, wsypać starty ser, wymieszać. Do natłuszczonej żaroodpornej formy włożyć makaron, na wierzchu położyć kawałki mięsa, polać sosem, wstawić do piekarnika, piec ok. 20 minut, posypać zieleniną.
Reklama
Źródło: "Przyjaciółka"
Reklama
Reklama
Reklama