Reklama
Ilość kalorii: 360
Czas przygotowania: 260 min
Ilość porcji: 6
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 1,5 kg wyluzowanego z kości mostka cielęcego
  • słoik suszonych pomidorów
  • 70 dag szpinaku
  • cebula
  • 5 ząbków czosnku
  • łyżka masła
  • łyżka oliwy
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Mostek cielęcy umyj, natrzyj solą i pieprzem. Chłodź 3 godziny. Na maśle zeszklij posiekaną cebulę z czosnkiem. Dodaj szpinak, pokrojone pomidory, duś razem 5 minut. Dopraw do smaku gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
  2. Mięso posmaruj ostudzonym farszem i zwiń ciasno w roladę. Zepnij szpilkami lub obwiąż sznurkiem. Mostek cielęcy obsmaż na rumiano na oliwie. Przełóż do brytfanki. Podlej kilkoma łyżkami wody, przykryj i piecz godzinę w temperaturze 160 stopni, często polewając mięso powstałym sosem.
Reklama
Reklama
Reklama