Mostek cielęcy z nadzieniem

Składniki:
1 kg mostka cielęcego bez kości,
2 marchewki,
kawałek selera,
cebula,
pół litra gorącego rosołu,
4 łyżki oleju,
4 łyżki śmietany.
Farsz:
40 dag mielonego mięsa,
2 jajka,
cebula,
czerstwa bułka,
1/4 l mleka,
biały pieprz,
sól.
Przygotowanie:
Bułkę zalać mlekiem. Odcisnąć. Obrać cebulę. Pokroić w kostkę. Wymieszać z jajkiem, mięsem mielonym, bułką i przyprawami. Mięso. oprószyć solą i pieprzem. W naciętą kieszeń włożyć farsz. Zszyć nitką. Mięso włożyć na rozgrzany olej do brytfanki. Obsmażyć. Piec w piekarniku w temp. 220 st. C przez 30 minut. Obrać warzywa i pokroić. Po pół godziny pieczenia dodać do brytfanki warzywa. Zmniejszyć temp. do 200 st. C Piec 50 minut. Co jakiś czas polewać gorącym rosołem. Wyjąć mięso. Pokroić w plastry. Warzywa przetrzeć przez sito. Sos rozporadzić gorącym rosołem. Wymieszać z warzywami i śmietaną. Polać mięso.