Reklama
Składniki:
- 40 dag mortadeli
- 2 jajka
- 3 łyżki mąki
- szklanka płatków migdałowych
- papryka czerwona
- papryka żółta
- 25 dag kuskusu
- pęczek natki pietruszki
- łyżeczka przyprawy uniwersalnej do potraw
- 6 łyżek oleju
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
1. Papryki przekrój wzdłuż na pół, oczyść z gniazd nasiennych, opłucz, pokrój w kostkę, usmaż na 3 łyżkach oleju.
2. Kuskus przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu, dodając do wody przyprawę uniwersalną do potraw. Do gotowej kaszy dodaj usmażoną paprykę i dosyp posiekaną natkę pietruszki, dopraw solą i pieprzem.
Reklama
3. Mortadelę pokrój na cztery grube plastry, panieruj w mące, roztrzepanych jajkach i migdałach. Kotlety usmaż na rumiano na reszcie oleju. Gotowe podawaj z kuskusem.
Reklama
Reklama
Reklama