Reklama
Składniki:

80 dag filetów z morszczuka,
15 dag białego sera,
łyżka gęstej śmietany,
1/4 łyżeczki skórki otartej z cytryny,
2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku,
2 łyżki masła,
łyżka bułki tartej,
3 łyżki soku z cytryny,
szczypta cukru,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Umyć i osuszyć filety. Skropić sokiem z cytryny. Posolić. Popierzyć. Przykryć. Włożyć do lodówki na 60 minut. Ser utrzeć ze śmietaną, skórką cytrynową, szczyptą soli i pieprzu oraz szczypiorkiem. Rozmsmarować na rybie. Zwinąć filet. Spiąć wykałaczką. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Przełożyć roladki. Oprószyć bułką tartą. Poukładać grudki masła. Piec 30 minut.

Reklama
Reklama
Reklama