Reklama
Składniki:

80 dag filetów z morszczuka,
łyżka mąki ziemniaczanej,
łyżeczka soku z cytryny,
2 łyżki białego wytrawnego wina,
2 białka,
łyżka drobno posiekanego świeżego imbiru,
pęczek dymki,
6 łyżek oleju (najlepiej arachidowego),
2 łyżeczki soli.

Reklama
Przygotowanie:

Opłukać i osuszyć rybę. Skropić sokiem z cytryny. Pokroić w paski. Wymieszać mąkę ziemniaczaną z solą. Obtoczyć filety. Z białek ubić. pianę. Wlać wino. Równomiernie posmarować paski ryby. Umyć i osuszyć dymkę, pokroić oraz podsmażyć z imbirem na oleju. Włożyć rybę. Wymieszać. Smażyć 6 minut na mocnym ogniu.

Reklama
Reklama
Reklama