Reklama
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 20 dag wieprzowiny bez kości
  • 4 parówki
  • 0,5 kg kapusty kiszonej
  • 2 duże cebule
  • 2 - 3 liście laurowe
  • 1 strąk papryki
  • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 5 dużych pieczarek
  • 2 łyżki majeranku
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • papryka mielona
  • przyprawa warzywna
Reklama
Przygotowanie:
  1. Odciśniętą i posiekaną kapustę zalać wrzącą wodą. Dodać tłuszcz liść laurowy i przyprawę warzywną. Przykryć. Gotować 50 minut na małym ogniu.
  2. Wieprzowinę pokroić w kostkę. Podsmażyć. Przyprawić. Skropić wodą. Dusić aż będzie miękka.
  3. Cebulę i paprykę oraz grzyby opłukać, pokroić w paski i podsmażyć na patelni.
  4. Z parówek usunąć osłonki. Pokroić w plasterki. Delikatnie podsmażyć i razem z warzywami przełożyć do duszonego mięsa.
  5. Kapustę wymieszać z mięsem, koncentratem pomidorowym i majerankiem. Gotować 7 minut. Przyprawić.
Reklama
Reklama
Reklama