Reklama
Składniki:

50 dag moreli,
50 dag schabu bez kości,
4 cebule,
3 łyżki oleju,
szklanka śmietany,
1 łyżka masła,
sól,
pieprz,
cukier.

Reklama
Przygotowanie:

Opłukane i osuszone porele pokroić na ćwiartki. Usunąć pestki. Opłukany i osuszony schab natrzeć solą i pieprzem. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Obraną cebulę przekroić, dodawać do mięsa i usmażyć, aż się zeszkli. Schab przełożyć wraz z cebulą do rondla, dodać 1/4 moreli i masło. Przykryć. Dusić. Wlać śmietanę. Dusić na małym ogniu przez 20 minut. Miękkie mięso wyjąć i pokroić. Restę moreli wsypać do sosu. Przyprawić. Lekko podgrzać. Sosem polać mięso.

Reklama
Reklama
Reklama