Morelowa cielęcina

Opublikowano: 27.08.2008, 22:38
Reklama
Składniki:
1/2 kg cielęciny bez kości,
20 dag suszonych moreli,
4 łyżki oleju,
1 drobno posiekana cebula,
2 łyżki rodzynek,
2 goździki,
1 łyżka cukru,
1,5 łyżeczki soli,
1/2 łyżeczki goździków,
1/2 łyżeczki cynamonu,
1/2 łyżeczki pieprzu,
3 obrane ziemniaki pokrojone na grube plasterki,
1,5 szklanki wody.
Reklama
Przygotowanie:
Wodą zalać owoce. Odstawić na noc. Cielęcinę podzielić na cztery plastry. Na rozgrzanym oleju usmażyć cebulę. Wsypać owoce i przyprawy. Wlać 7 łyżek wody. Ułożyć na cebuli i owocach plastry ziemniaków, na nich położyć mięso, zalać wodą. Zagotować. Przykryć. Dusić 60 minut na małym ogniu.
Reklama
Reklama
Reklama