Młode ziemniaki z warzywami

Opublikowano: 21.05.2010, 09:32
Reklama
Składniki:
- 8 małych ziemniaków
- mała czerwona i żółta papryka
- mała cukinia
- 10 dag mrożonego groszku cukrowego
- 1/2 szklanki bulionu drobiowego
- papryczka chili
- 4 duże ząbki czosnku
- czubata łyżeczka przyprawy „5 smaków”
- sok z całej limonki
- 6 łyżek oliwy
- sól
- świeżo zmielony czarny pieprz
Reklama
Przygotowanie:
1. Ziemniaki wyszoruj, pokrój w ćwiartki, wrzuć do osolonego wrzątku, gotuj ok. 10 minut na średnim ogniu.
Reklama
2. Na dużej patelni rozgrzej oliwę, smaż ziemniaki około 5 minut. Następnie dodaj posiekane chili oraz czosnek. Po minucie dodaj pokrojone w paseczki papryki oraz cukinię. Podlej 1/2 szklanki bulionu drobiowego, dodaj groszek cukrowy i pozostałe przyprawy. Duś, aż ziemniaki zmiękną.
Reklama
Reklama
Reklama