Miseczki z ciasta z krewetkami

Składniki:
- 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
- 15 dag krewetek mrożonych
- olej
- 5 dag migdałów ze skórką
- 4 łyżki majonezu light
- sól
- pieprz
- koperek
Przygotowanie:
Ciasto powoli rozmrozić, rozwałkować, podsypując niewielką ilością mąki, pokroić na kwadraty, wyłożyć nim foremki, docinąć palcami do dna i ścianek. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220ºC, piec aż staną się rumiane. Lekko rozmrożone krewetki opłukać i dokładnie osączyć, wrzucić na rozgrzany olej, mieszając, podsmażyć, zestawić, przyprawić do smaku, można dodać roztarty ząbek czosnku. Migdały opłukać, nie obierać, pokroić na płatki. Do ostudzonych krewetek dodać majonez, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekany koperek. Krewetkami napełnić pieczone z ciasta miseczki, ozdobić płatkami migdałów i koperkiem.