Reklama
Składniki:

- 4 kotlety z karkówki
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki sosu barbecue lub keczupu
- sok z cytryny
- 4 łyżki oleju lub oliwy z oliwek
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Kotlety myję, dokładnie osuszam papierowym ręcznikiem, lekko rozbijam kuchennym młotkiem.

2. Miód mieszam z sosem barbecue (ewentualnie łagodnym keczupem), sokiem z cytryny i olejem.

3. Mięso oprószam solą i pieprzem, smaruję przygotowaną marynatą. Wkładam do zamykanego pojemnika i wstawiam na 1–2 godziny do lodówki.

Reklama

4. Kotlety układam na ruszcie grilla i piekę po 2–3 minuty z każdej strony. Podaję zwykle
z sałatką z pomidorów, ogórków i cebuli.

Reklama
Reklama
Reklama