Reklama
Ilość kalorii: 290
Czas przygotowania: 40 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 4 mrożone kostki z mintaja
  • 2 jajka
  • 8 czubatych łyżek bułki tartej
  • 4 łyżki mąki
  • 2 łyżeczki grubo zmielonego pieprzu
  • olej do smażenia
Reklama

Dodatkowo:

  • opak. mrożonego szpinaku w liściach
  • puszka kukurydzy
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 łyżki masła
  • sól
  • biały pieprz
Przygotowanie:
Reklama
  1. Na patelni roztop masło, dodaj rozmrożony i osączony na sicie szpinak, posiekany czosnek i smaż kilka minut, co jakiś czas mieszając. Dołóż osączoną kukurydzę, dopraw solą i białym pieprzem. Chwilę jeszcze podgrzewaj
  2. Bułkę tartą wymieszaj z grubo zmielonym pieprzem. Jajka roztrzep ze szczyptą soli. Rybę panieruj w mące, jajku i bułce tartej. Olej rozgrzej na wolnym ogniu, kładź rybę i usmaż z obydwu stron na złoty kolor. Podawaj ze szpinakiem.
Reklama
Reklama
Reklama