Mintaj z serkiem - przepis składniki i przygotowanie
Najlepiej podawać z ryżem.

Opublikowano: 31.10.2014, 06:55
Reklama
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 4 kawałki mintaja z małą glazurą
- opakowanie dowolnego serka topionego
- sól
- pieprz
- opcjonalnie - ulubiona przyprawa do ryb
- cytryna
- oliwa z oliwek
- natka pietruszki do dekoracji
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na mintaja z serkiem!
- Mintaja opłucz pod zimną wodą, oprósz solą i pieprzem lub ulubioną przyprawą do ryb.
- Rybę podsmaż na patelni z obu stron i ułóż na tacce.
- Na wierzch połóż pokrojony serek topiony i posyp ponownie solą i pieprzem.
- Piecz w dobrze nagrzanym piekarniku przez około 15-20 minut.
- Podawaj z ćwiartkami cytryny i ozdób natką pietruszki.
Materiały prasowe, Sertop
Reklama
Zobacz inne pomysły na obiad:
Pizza z mięsem - przepis
Kurczak z bakłażanem - przepis
Pierogi z jabłkami - przepis
Reklama
Reklama
Reklama