Mintaj w pomarańczach

Opublikowano: 10.04.2008, 16:06
Reklama
Składniki:
6 kostek z mintaja,
sól,
pieprz
3 łyżeczki soku z cytryny,
sok z pomarańczy,
1 pomarańcza,
2 garście rodzynek,
2 łyżki mąki,
4 łyżki oleju,
1 gałązka koperku.
Reklama
Przygotowanie:
Kostki mintaja opłukać, osuszyć, skropić z obu stron sokiem z cytryny, lekko oprószyć pieprzem, odstawić na kwadrans. Sparzyć rodzynki. Umytą pomarańczę pokroić w półplasterki. Posoloną rybę oprószyć mąką. Usmażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Do tłuszczu z patelni dodać sok z pomarańczy, rodzynki, wymieszać, wlać do ryby. Naczynie z rybą wstawić do piekarnika. Piec w temp. 200 st C przez 20 minut. Udekorować koperkiem.
Reklama
Reklama
Reklama