Mintaj w panierce, czyli klasyczny przepis na pyszną rybę
Mintaj w chrupiącej panierce, podawany z ziemniakami i surówką to świetny pomysł na szybki, rodzinny obiad.
Opublikowano: 18.11.2019, 12:51
Reklama
Czas przygotowania: 15 min
Ilość porcji: 6
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
- 6 filetów z mintaja (najlepiej świeżych),
 - 3 łyżki mleka,
 - bułka tarta,
 - 1 jajko,
 - masło klarowane,
 - sól i pieprz.
 
Przygotowanie:
Mintaj to jedna z ulubionych ryb Polaków. Usmażony w delikatnej, chrupiącej panierce, podawany z ziemniakami i surówką z białej kapusty to doskonałe rozwiązanie na rodzinny obiad.
- Filety umyj, osusz i dopraw solą i pieprzem.
 - Obtocz w roztrzepanym jajku z dodatkiem mleka, a następnie w bułce tartej.
 - Na patelni rozgrzej masło klarowane. Smaż na dużym ogniu przez 2-3 minuty z każdej strony, aż ryba będzie miała piękny, złoty kolor.
 
	Więcej przepisów z ryb:
	Jak przyrządzić mirunę?
	Smażone śledzie robią furorę!
Reklama
Reklama
Reklama

