Minipizza z brokułami

Opublikowano: 29.08.2009, 11:38
Reklama
Składniki:
- 200 g pomidorów bez skórki
- 1/2 szklanki obgotowanych brokułów
- ząbek czosnku
- bazylia
- kawałek mozzarelli
- sól
Reklama
Przygotowanie:
Obie mąki wymieszaj. Wlej do nich drożdże i cukier rozpuszczone w łyżce ciepłej wody. Ciasto wyrabiaj, dolewając wody. Dodaj sól i oliwę i wyrabiaj, aż stanie się elastyczne. Uformuj kulę, przykryj ścierką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ponownie zagnieć, rozwałkuj na grubość około 8 mm, uformuj placki. Mniejszą szklanką wyciśnij w każdym placku rowek. Pomidory rozdrobnij, połącz z roztartym czosnkiem i ułóż na cieście tak, by nie wychodziły poza rowek. Połóż brokuły i pokrojony ser. Posyp solą i bazylią. Piecz w piekarniku około 15 minut.
Reklama
Reklama
Reklama