Reklama
Składniki:

8 garści ryżu,
1 główka kapusty zielonej włoskiej,
1 mała dynia (kabaczek),
4 marchwie,
1 mały cały seler (z nacią),
7 cebul,
3 duże ziemniaki,
8 dag słoniny rozgniecionej z czosnkiem i zieloną pietruszką na jedną litą masę,
50 dag fasoli świeżej wyłuskanej lub 15 dag suchej (namoczonej),
1 duży pomidor (dojrzały),
po 1 gałązce razmarynu i szałwii,
1 ząbek czosnku,
25 dag świeżej kiełbasy.

Reklama
Przygotowanie:

Wszystkie składniki z wyjątkiem ryżu i kapusty umieścić w rondku.. Seler, marchew i cebulę pokroić w plasterki, kabaczki - w kostkę (obrany i bez pestek). Posolić. Zalać wodą. Ugotować. Na godzinę przed zdjęciem garnka z ognia dorzucić kapustę podzieloną na osobne liście, większe przekroić na pół. Ryż wsypać na pół godziny przed zdjęciem z ognia. Rozgnieść ziemniaki. Rozlać na talerze. Posypac serem.

Reklama
Reklama
Reklama