Reklama
Składniki:

15 dag zielonego groszku,
2 cebule,
2 ząbki czosnku,
po 3 marchwie i selery (całe zielone liście),
20 dag boczku lub bekonu,
2 ziemniaki,
1/2 główki małej zielonej kapusty,
20 dag kabaczka,
2 łyżki pasty pomidorowej,
2 łyżki oleju,
20 dag ryżu,
po łyżce: pietruszki, szałwii, estragonu,
15 dag startego sera żółtego,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Przysmażyć na rozgrzanym oleju. Stopniowo wsypywać pokrojone w kostkę: marchew, selery, cebulę i czosnek. Kiedy cebula zmięknie, wlać dwa litry wody. Dodać pozostałe składniki. Gotować 40 minut. Dodać ryż po i zioła. Gotować 20 minut. Dodać przyprawy do smaku. Wsypać ser.

Reklama
Reklama
Reklama