Reklama
Składniki:

- 1 kurczak, ok. 1,3 kg
- 1/2 bagietki
- 1 łyżka płatków migdałowych
- 2 łyżki zmielonych migdałów
- 3 łyżki masła
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka ziół prowansalskich
- sól
- zielenina

Reklama
Przygotowanie:

1. Kurczaka umyj, osusz, podziel na porcje, natrzyj solą i ziołami, odstaw w chłodne miejsce na pół godziny.

2. W rondlu rozgrzej łyżkę masła i olej, zrumień mięso, posyp zmielonymi migdałami, duś 20 minut.

Reklama

3. Bułkę pokrój na kromki, cienko posmaruj masłem, posyp płatkami migdałów, zapiecz na rumiano
w temperaturze 200 st. C, posyp zieleniną. Podawaj do kurczaka.

Reklama
Reklama
Reklama