Reklama
Składniki:

Składniki na 6 porcji:
- kurczak 1,2–1,5 kg
- 15 dag migdałów
- 2 jajka
- 3 łyżki tartej bułki
- 2 łyżki masła
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

Sposób wykonania:
1. Obrane ze skórek migdały zmiel, dodaj tartą bułkę, żółtka, przypraw solą i pieprzem, na końcu domieszaj ubitą z białek pianę.

2. Kurczaka umyj, osusz, natrzyj solą i pieprzem, nadziej przygotowanym farszem, zaszyj.

Reklama

3. Ułóż na natłuszczonej blasze, obłóż wiórkami masła, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C, piecz ok. 1 godz. (po 20 min na każde 50 dag). W czasie pieczenia polewaj wytwarzającym się sosem.

Reklama
Reklama
Reklama