Reklama
Składniki:

35 dag różnego gatunku fasoli szparagowej,
2 łyżki oleju,
2 zmiażdżone ząbki czosnku,
1 czerwona cebula, pokrojona w pół krążki,
22,5 dag tofu pokrojonego w kostkę,
1 łyżka soku z cytryny,
1/2 łyżeczki kurkumy,
1 łyżeczka przypraw korzennych,
150 ml bulionu warzywnego,
2 łyżeczki ziarna sezamu.

Reklama
Przygotowanie:

Na patelni rozgrzać olej i obsmażać czosnek z cebulą 2 minuty, dokładnie mieszając. Dodać tofu i smażyć 2-3 minuty, aż zacznie nabierać brązowej barwy. Dodać pokrojoną fasolę, kurkumę, zioła korzenne oraz sok z cytryny i bulion. Wymieszać, zagotować. Zmniejszyć ogień i dusić 5-7 minut, aż fasola będzie miękka. Posypać ziarnem sezamowym i od razu podawać.

Reklama
Reklama
Reklama