Reklama
Składniki:

- 1 kg wieprzowiny od szynki
- 2 kolorowe papryki
- 2 cebule
- puszka pomidorów
- szklanka przecieru pomidor.
- szklanka jogurtu
- 4 łyżki oleju
- 4 ząbki czosnku
- pół łyżeczki pieprzu cayenne
- łyżeczka curry
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Mięso zalej jogurtem, wstaw na 3 godziny do lodówki. W garnku na oleju zrumień posiekaną cebulę, dodaj przyprawy, rozgnieciony czosnek, wlej pomidory i przecier. Zagotuj.

2. Dodaj mięso z jogurtem, duś 35 minut. Wrzuć pokrojoną w kostkę paprykę, sól i pieprz. Duś 15 min.

Reklama

3. Danie podawaj z kluskami półfrancuskimi.

Reklama
Reklama
Reklama