Reklama
Składniki:
- niewielki kawałek dyni
- mały ziemniak
- 1/2 marchewki
- po kawałku selera i pora
- 2-3 łyżki posiekanego surowego mięsa z królika (ok. 20 g)
- łyżeczka oliwy z oliwek
- 1/2 łyżeczki natki pietruszki
Reklama
Przygotowanie:
Umyte i obrane warzywa pokrój w kostkę, wrzuć do garnka z wrzątkiem (około szklanki). Dodaj mięso i gotuj na wolnym ogniu do miękkości. Pod koniec gotowania dodaj łyżeczkę oliwy. Gdy warzywa i mięso będą miękkie, dopraw danie drobno posiekaną natką pietruszki. Gotowy gulasz przełóż do miseczki. Jeśli maluch ma problemy z gryzieniem, możesz warzywa oraz mięsko, już na talerzu, lekko rozgnieść widelcem.
Reklama
Reklama
Reklama