Reklama
Składniki:

3 łyżki masła,
12,5 dag mąki,
250 ml mleka,
2 jajka,
1 cebula,
2 łyżki oleju,
35 dag mięsa mielonego,
1 puszka obranych pomidorów,
2 łyżeczki ziół prowansalskich,
4 łyżki margaryny do smażenia,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Roztopione mięso ostudzić. Mąkę wymieszać z mlekiem, jajami, szczyptą soli i masłem na gładkie ciasto. Odstawić na pół godziny. Obraną cebulę posiekać i zeszklić. Wsypać mięso. Podsmażyć na wolnym ogniu. Dodać pomidory razem z zalewą i gotować 20 minut na wolnym ogniu. Posolić. Popieprzyć. Oprószyć ziołami. Zdjąć z ognia. Usmażyć naleśniki. Posmarować farszem. Złożyć. Opószyć ziołami.

Reklama
Reklama
Reklama