Mazurski gulasz

Opublikowano: 04.04.2008, 16:28
Reklama
Składniki:
60 dag wołowiny z kością,
25 dag włoszczyzny,
65 dag ziemniaków,
20 dag ogórków kiszonych,
6 dag oleju,
10 dag cebuli,
0.5 szklanka śmietany,
2 dag mąki,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Ugotować mięso z warzywami. Przecedzić. Obrać i pokroić w kostkę cebulę. Podsmażyć. Męso koroić w kostkę. Włożyć do rolnda razem z cebulą. Wlać wywar. Dusić na wolnym ogniu. Obrać i pokroić ogórki. Wsypać, kiedy ziemniaki będą miękkie. Dodać resztę warzyw. Posolić. Popieprzyć. Zaprawić mąką i śmietaną. Zagotować.
Reklama
Reklama
Reklama