Reklama
Ilość kalorii: 400
Czas przygotowania: 30 min
Ilość porcji: 8
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 8 dużych plastrów karkówki
  • 2 łyżki musztardy rosyjskiej
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 10 łyżek oleju
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki ostrego keczupu
  • łyżka tymianku
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na karkówkę marynowaną na grilla!

  1. W misce wymieszaj obie musztardy, 5 łyżek oleju, tymianek, szczyptę soli i pieprzu.
  2. Włóż 4 plastry mięsa.
  3. W drugiej misce połącz koncentrat z keczupem, resztą oleju, solą i papryką.
  4. Włóż resztę mięsa, marynuj 3 godz.
  5. Grilluj po 10 minut z obu stron.
Reklama

Sprawdź inne przepisy na grilla:

Przepisy na grilla
Ryba grillowana - przepis
Polędwiczki grillowane - przepis

Reklama
Reklama
Reklama