Reklama
Składniki:

1 kg marchewki,
1 łyżka masła,
1/2 łyżki cukru,
sól,
pieprz,
4 łyżki białego wina,
10 dag śmietany,
25 dag pieczarek,
1 łyżka masła,
15 dag sera gouda,
natka pietruszki.

Reklama
Przygotowanie:

Obrać marchewki i pokroić w słupki. Z cukrem podsmażyć na maśle. Posolić. Popierzyć. Przez ok. 6 minut gotować wino na małym ogniu. Wlać połowę śmietany. Na maśle podsmażyć pieczarki. Składniki ułożyć warstwami w naczyniu żaroodpornym. Polać winem. Posiekać natkę. Posypać. Ser żółty pokroić w kostkę. Ułożyć na zapiekance. Wlać pozostałą śmietaną. Zapiec.

Reklama
Reklama
Reklama