Marchewka w sosie imbirowym

Opublikowano: 29.08.2008, 15:06
Reklama
Składniki:
1/2 kg marchwi,
5 dag masła,
szczypta cukru,
1 cm korzenia imbiru,
1 cebula,
1 ząbek czosnku,
1 łyżka mąki,
15 dag pieczarek,
1/2 szklanki rosołu,
1/2 szklanki śmietany,
szczypta mielonej gorczycy,
sól,
biały pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Obraną marchewkę pokroić na plasterki. Wsypać do wrzącej wody z dodatkiem połowy masła, soli, pieprzu i cukru. Obrane grzyby pokroić w plasterki. Obrany imbir zetrzeć na tarce, dodać do marchewki. Gotować, aż zostanie szklanka płynu. Obraną cebulę i drobno posiekać, zrumienić na pozostałym maśle, dodać mąkę, zamieszać, rozprowadzić zimnym rosołem. Wymieszać z pozostałymi składnikami. Przyprawić.
Reklama
Reklama
Reklama