Reklama
Składniki:

1 słoik Małży marynowanych,
2-3 pomidory,
1-2 dymki,
1/2 czerwonej papryki,
1/2 zielonej papryki,
3 ugotowane ziemniaki,
1/2 świeżego ogórka,
1 świeży kalafior o niewielkich różyczkach,
2 łyżki oliwy,

Reklama
Przygotowanie:

Małże odsączyć. Zalewę przelać do miski, dodać oliwę i wymieszać tak, aby połączyć oba składniki. Pomidory pokroić w łódeczki, dymkę w cienkie krążki, paprykę, ziemniaki i ogórka w kostkę. Kalafiora podzielić na różyczki.
Warzywa wymieszać i dodać do nich małże. Sałatkę polać przygotowanym wcześniej sosem z zalewy. Podawaj z grzankami i schłodzonym, białym winem.

Reklama
Reklama
Reklama