Makrela z serem

Opublikowano: 19.10.2008, 22:40
Reklama
Składniki:
4 makrele
3 duże buraki + jeden mały ugotowany,
10 dag sera pleśniowego,
3 jabłka,
oliwa,
ocet winny,
sól,
pieprz,
papryczka chilli,
ząbek czosnku,
mąka pszenna,
woda,
masło.
Reklama
Przygotowanie:
Sos: zetrzeć buraka i wymieszać z paroma łyżkami oliwy i octu winnego, Dodać obrany starty ząbek czosnku oraz posiekaną papryczkę chilli. Obrane jabłka pokroić w kostkę. Podlać wodą. Dodać pół łyżeczki masła. Udusić. Pozostawić do ostygnięcia. Wymieszać z pokrojonymi w kostkę burakami. Przyprawić. Sprawioną rybę podzielić na filety. Oprószyć solą i maką. Upiec na grillu. Posypać pokruszonym serem pleśniowym. Grillować, aż ser się stopi. Rybę podawać z sałatką buraczano-jabłkową i sosem.
Reklama
Reklama
Reklama