Reklama
Składniki:

80 dag filetów z makreli,
sok i skórka otarta z cytryny,
łyżeczka miodu,
4 cienkie plasterki wędzonego boczku,
1,5 łyżki utartego chrzanu,
5 łyżek galaretki z czerwonych porzeczek,
2 łyżki oleju,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Rybę umyć i osuszyć. Skropić sokiem z cytryny. Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Następnie skropić cytryną. Złożyć filety (po 2) i owinąć plaaterkami boczku. Przełożyć do żaroodpornego naczynia natłuszczonego olejem. Skropić olejem. Piec kwadrans. Chrzan utrzeć z galaretką, miodem, solą, pieprzem, sokiem i skórką z cytryny. Wyjąć rybę z piekarnika. Wlać sos. Piec następny kwadrans.

Reklama
Reklama
Reklama