Reklama
Składniki:

80 dag filetów z makreli,
5 ząbków czosnku,
2 łyżki soku z cytryny,
2 kiszone ogórki,
1/4 łyżeczki mielonego imbiru,
3 łyżki posiekanej natki pietruszki,
szklanka jogurtu,
łyżka mąki,
łyżka masła,
3 łyżki oleju,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Filety umyć, osuszyć i skropić sokiem z cytryny. Przykryć. Wstawić do lodówki na 60 minut. Obrać czosnek i posiekać, następnie rozetrzeć z imbirem i solą. Natrzeć rybę. Włożyć do lodówki na 60 minut. Następnie filey obtoczyć w mące. Usmażyć na oleju. Przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem. Na każdym filecie położyć plaster kiszonego ogórka. Przyprawić jogurt. Wymieszać z natką pietruszki. Polać filety. Piec 5 minut.

Reklama
Reklama
Reklama