Reklama
Składniki:

- 25 dag makaronu – duże muszle
- olej
- puszka kukurydzy
- puszka tuńczyka w oleju lub sosie własnym
- 4 ogórki konserwowe
- 1 strąk czerwonej papryki
- majonez
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Zagotuj wodę, posól, dodaj łyżeczkę oleju, ugotuj makaron, żeby był al dente (półmiękki), odcedź.

2. Paprykę umyj, przetnij, wytnij gniazdo nasienne, pokrój w małą kostkę, posiekaj w kosteczkę ogórki konserwowe.

3. Dodaj kukurydzę i tuńczyka, przypraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj, wstaw do lodówki.

Reklama

4. Ugotowane muszelki napełnij sałatką, udekoruj majonezem lub innym ulubionym sosem, najlepiej pikantnym.

Reklama
Reklama
Reklama