Makaron z winogronami i serem pleśniowym - przepis składniki i przygotowanie
Pyszny, zapiekany makaron z winogronami i serem pleśniowym: oto idealny obiad!

Opublikowano: 06.10.2016, 03:38
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 25 dag makaronu, najlepiej tagliatelle
- 10 dag sera gorgonzola lub feta
- 10 dag sera camembert
- 2 łyżki masła
- 150 ml śmietanki 30%
- kiść winogron
- 6 dag orzechów włoskich
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na makaron z winogronami i serem pleśniowym! To pyszne danie bazuje na połączeniu ze sobą kontrastujących smaków - słodkich winogron i słonego sera. Ta kombinacja sprawdza się naprawdę dobrze!
- Makaron ugotuj według zaleceń na opakowaniu, odcedź.
- Winogrona przekrój na połówki i odpestkuj.
- W rondelku podgrzej śmietankę, wrzuć połowę pokruszonego sera i mieszaj, aż się rozpuści i stworzy w miarę jednolity sos.
Co zrobić z winogron - 20 przepisów
- Małe naczynia żaroodporne wysmaruj masłem.
- Włóż do każdej miseczki porcję makaronu i winogron, zalej sosem serowym i posyp z wierzchu pokruszonym serem.
Babeczki z winogronami - przepis
Reklama
- Piekarnik rozgrzej do 150 stopni i piecz makaron przez 20 minut.
Reklama
Reklama
Reklama