Reklama
Czas przygotowania: 30 min
Ilość porcji: 2
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 125 g pełnoziarnistego makaronu świderki
  • 40 g marchewki
  • 40 g cukinii
  • 40 g pieczarek
  • 90 ml oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:

Podstawowy przepis

  1. Ugotuj makaron al dente, w wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek (około 40 ml) i soli.
  2. Pokrój warzywa w cienkie paseczki.
  3. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
  4. Podsmaż na mocno rozgrzanej patelni na oliwie z oliwek - tak, by nie przywarły do patelni.
  5. Wymieszaj je z ugotowanym makaronem i dopraw odrobiną oliwy.
Reklama

Zobacz też:
Przepis na spaghetti z krewetkami Spaghetti z bobem

Reklama
Reklama
Reklama